Компания Орифлейм и APL на едно място!

APL

Follow Us

Търсене в този блог

20.12.2018 г.

Почистване на бюти "оръжията"



Скъпи дами, попаднах на една много полезна статия, която засяга една от важните за нас процедури, а именно почистването на четките и бюти блендерите.
Надявам се статията Ви хареса 😊.
Искам също така да изкажа благодарости на аптека BETTY и на Силвия Митева за полезната статия, която е подготвила за нас. 😊 🍀

Ето я и статията
⏬ ⏬ ⏬

БЮТИ АРСЕНАЛЪТ на всяка жена включва толкова много елементи, че трудно бихме ги преброили, камо ли подредили по важност. Всяка част от пъзела на красивата визия изисква внимание и отдаденост, но има и някои инструменти на красотата, които често пренебрегваме, като например четките за грим, както и бюти блендерите. Нашите най-верни помощници в постигането на прелестно изглеждаща кожа могат да бъдат причината за раздразнения, пъпчици и незадоволителен краен резултат, ако са използвани прекалено дълго, без да бъдат правилно почиствани. Многократно използваните четки задържат продукт по косъмчетата и по този начин пудрата или ружът, с които се опитваме да създадем страхотния си макиаж, не се нанасят добре и изглеждат твърде напластени и с неравни тонове.

БЮТИ БЛЕНДЕРИТЕ пък, които използваме при нанасяне на фон дьо тен и коректор, попиват голяма част от продукта и след определено време стават почти неизползваеми. Както те, така и четките задържат много бактерии, които неволно "разнасяме" по лицето си, ако не почистваме този бюти арсенал редовно. В козметичната мрежа се предлагат различни спрейове и разтвори, предназначени специално за почистването на тези незаменими помощници, но това съвсем не означава, че е нужно да инвестираме сериозни суми, за да почистим хубаво четките и блендерите си.

▶ Какво важно трябва да знаем?
За да се отървем от бактериите, трябва да измиваме четките и блендерите с топла вода. Някои козметици дори препоръчват да напълним купа с вода и да сложим бюти блендера в нея, а след това да поставим купата в микровълновата печка, докато водата не заври. Тогава можем да извадим блендера от нея и да започнем последващото му измиване с препарати. По този начин ще сме сигурни, че сме елиминирали максимално количество от бактериите, които се задържат във вътрешността на гъбата.

Как да измием четките и блендерите?
Необходими са ни 1 супена лъжица кокосово масло, която да смесим с половин супена лъжица веро и 1 супена лъжица антибактериален сапун. Трябва да разбъркаме добре сместа, в която всяка съставка е от ключово значение.
Антибактериалният сапун се бори с микробите, верото измива в дълбочина мазната текстура на някои продукти, а кокосовото масло дава нужната доза хидратация на косъма на четките, за да може, когато изсъхнат, да са меки и гладки. След смесването на продуктите може да пристъпим към потапяне на четките в измиващия гел и да продължим с деликатно сапунисване, докато се образува пяна. Четката е напълно чиста само когато пяната вече е изцяло бяла. По същия начин се отстраняват замърсяванията от бюти блендера - след като измиващият препарат е върху него, трябва да го измием старателно под струята на топлата вода, докато от него започне да тече изцяло чиста вода.
Алтернатива на гореспоменатата рецепта за почистване е измиването на четките и бюти блендерите само с шампоан, но трябва да имате предвид, че независимо от формулата, която съдържа, той надали ще успее да хидратира косъмчетата на четките така добре, както кокосовото масло.

Колко често да почистваме?
Интервалът между почистванията зависи от това, колко често използваме грим. Ако го правим всеки ден, е добре четките и блендерите да се почистват веднъж в седмицата. Определете си ден, в който да се отдадете на разкрасителни процедури и докато чакате маската на лицето Ви да подейства, можете да се заемете с този толкова важен ретуал за красива и здрава кожа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар