Компания Орифлейм и APL на едно място!

APL

Follow Us

Търсене в този блог

6.12.2018 г.

Силата на комбинацията между мед и мляко



🍯 МЕД 🍯
   
     Както знаем медът още от древни векове е известен с полезните и лечебни свойства както за здравето, така и за нашата кожа. По състав медът е близък до кръвната плазма и той лесно се усвоява от организма. Също така притежава същата pH-стойност като на човешката кожа и поради тази причина се смята за най-грижовният й защитник.
     Свойствата на меда позволяват да се използва не само вътрешно, но и външно, тъй като в състава му се съдържат минерали, аминокиселини, витамини, антиоксиданти и други микроелементи.
     Също така съдържа 13-22% вода, 75-80% въглехидрати (глюкоза, фруктоза, захароза), витамини В1, В2, В6, Е, К, С, провитамин А-каротин, фолиева киселина.
     Ето затова той е ценна и чудодейна натурална съставка, която използват в редица козметични продукти като кремове, маски, лосиони за тяло, балсами за коса, добавки за баня, балсами и вазелини за устни и червила.

Медът
  • Защитава
Естествено защитата е едно от предимствата на меда. В него се съдържат естествени антиоксиданти, антигъбични и антимикробни съставки, които защитават кожата от околната среда и дори лекува ранички, обриви и инфекции.
  • Овлажнява
Това е най-известното свойство на меда, което е полезно за разкрасителните процедури. Медът хидратира и може да съживи дори и най-сухата кожа или коса. Може да нанесете само мед върху лицето и врата си, но и да добавите други натурални съставки, с които да подсилите и разширите ефекта на маската. Много често се срещат маски, които са в комбинация с меда. 

  • Помага срещу стареенето на кожата
Една от грижите на меда за кожата е да намали видимите следи от стареенето, а той със сигурност ще ви помогне с чудодейните си свойства и ползи. Свободните радикали са токсични молекули, които се срещат навсякъде. Естествените антиоксиданти в меда се борят със свободните радикали в околната среда и помагат на кожата да изглежда по-млада и свежа.

  • Лекува
Друга негова полза е, че помага срещу инфекции и в лекуването на рани. Той има антимикробни свойства, които се отразяват лечебно на всякакви проблемни области по кожата.

  • Подхранва
Помага не само външно, но и вътрешно. Можете да захраните тялото си изцяло като похапвате или да го ползвате като маска - за подхранване на кожата и косата. В меда е пълно с хранителни съставки като например магнезий, калий и калций, а всички те помагат на кожата да се регенерира и по-лесно да възстановява клетките си.

  • Почиства
Медът въпреки "лепкавата" консистенция е незаменим в почистването, освен това той подхранва кожата с всички необходими съставки. Естествените ензими, които се съдържат в него и в комбинация с вода, го превръщат в нежен антисептик, който почиства в дълбочина, без да отнема естествените мазнини в кожата.
  • Помага срещу акне
Можете да използвате меда и в борбата срещу проблемната кожа. Използвайте малко количество директно върху пъпките и оставете 15 минути, след това отмийте с вода. Медът действа антибактериално и помага в битката с бактерията, която причинява акнето, освен това лекува белезите. Тествайте ежедневно в продължение на няколко седмици и ще видите, че макар и бавно, ефектът е налице.


Полезни свойства на меда за кожата


🍯 В състояние е да задържа влагата в клетките, при което кожата може дълго време да остане хидратирана. Освен това, медът е натурално и ефективно средство за кожата, предпазвайки я от изсушаване и същевременно удължава младостта ѝ като я предпазва от появата на бръчки.
🍯 Предпазва кожата от вредното въздействие на слънцето, а също така действа като антиоксидант.
🍯 Регулира естествения баланс на мазнините, което осигурява еластичност и копринена гладкост на кожата.
🍯 Идеален при грижа за мазна кожа, при това ефективно почиства порите и не нарушава естествения баланс.

Какво е въздействието му върху косата?

🍯 Овлажнява и подхранва. 
Съвет: За да засилите ефекта се препоръчва да се използва в комбинация и с други съставки. Успешно се включва в подхранващи маски в комбинация с други растителни съставки.

🍯 Насърчава растежа на косата. ➡ Различните витамини и микроелементи в състава му правят меда полезно средство за косата, подхранва и тонизира космените луковици, стимулирайки растежа на косъма.

🍯 Укрепва косата, придавайки ѝ плътност, гъстота и сила. 
Съвет: Този ефект може да постигнете, ако направите подхранваща маска от мед, мая и кисело мляко.

🍯 Увеличава обема на косата. 
Съвет: От сместа мед, сол и коняк се прави маска за коса, която усилва структурата на косъма и придава обем на косата.

🍯 Премахва цъфтежа на косата. 
Съвет: За този проблем можете да намерите решение специална маска против цъфтящи връхчета (към меда се добавя бадемово масло и ябълков оцет).

🍯 Предпазва от UV-те лъчи и топлинна обработка, благодарение на хидратиращото си въздействие. Медът е особено подходящ при сухи коси, тъй като освен овлажняването им, се грижи за мастната регулация.

🍶 МЛЯКО 🍶

     Прясното мляко, изварата и особено киселото мляко са богати източници на витамини, белтъчини, микроелементи и мазнини. Това ги прави ценни козметични средства, особено при неблагоприятните зимни условия като студ, вятър, влага, силна замърсеност. 
     Ето например белтъчините успокояват, опъват и изглаждат бръчките, млечната захар хидратира кожата, а млечната киселина лесно прониква в порите и ги почиства.

🍶 Още в древен Египет киселото мляко е бил смятан за изключително ценен и изпитан козметичен продукт в грижата за тялото. Може би всички сме чували и знаем за прочутата египетска царица Клеопатра, която поддържала красотата си, потапяйки се във вана с мляко.
🍶 Ето защо от хилядолетия насам хората знаят, че млякото и млечните продукти са изключително средство за поддържане на кожата. Те също са и незаменим помощник за поддържане на фигурата. 
🍶 Калцият е минерал, който изобилства в човешкото тяло и се приема, че човек колкото повече калций приема, толкова повече мускули натрупва и по-малко мазнини. Той се съдържа в млякото и производните му продукти
🍶 Млечната захар пък подобрява храносмилането и функциите на отделителната система. Съществуват много млечни продукти с минимално съдържание на мазнини - прясно и кисело мляко, йогурт, извара, изцедено мляко.
🍶 Много е важна и ценна суроватката, защото тя помага на организма да изхвърли задържаните течности, токсини и подобрява обмяната на веществата.
🍶 Протеините и мазнините на млякото предпазват кожата и косата от изсушаване. 
Те даряват влажност на кожата, подхранващи съставки, които я тонизират, правят я гладка и мека и благоприятстват съхраняването на естествената й защита - нейния мастнокиселинен слой. Благодарение на този защитен филм влагата се задържа за по-дълго време в дермата, което благоприятства и еластичността. 
🍶 Биопротеините на млякото са много популярно средство за поддържане блясъка на косъма.

Прясно мляко за загрубяла кожа. ⤵
Загрубялата кожа се напластява най-вече по лактите, коленете и петите. И ако не я отстранявате редовно, потъмнява и участъците започват да изглеждат като мръсни. Но само с миене не можете да изчистите това “мръсно напластяване".

В заключение ще кажа, че комбинацията между мед и мляко в грижата за кожата и косата е изключителна с широкият спектър от витамини, минерали, микроелементи и богатството от чудодейните си свойства и ползи, които са жизненоважни за нашето здраве и красота.

Искате ли да обградите кожата си с тези чудодейни свойства на меда и млякото? 😍
Или да изненадате хората, които обичате с грижа? 😍 🎁 Ако е така ето едно предложение, което ще ги зарадва. 😊 😀




ИЛИ 




Източници:
ladyzone.bg
beautybg.bg
krasota.rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар