Компания Орифлейм и APL на едно място!

APL

Follow Us

Търсене в този блог

20.08.2019 г.

Алое вера - растението, което се грижи за кожата и косата

Алое вера е натурален продукт, който се използва в козметологията от векове. Причината за това са съставките на гела, който се извлича от растението, а именно над 200 витамини, минерали, ензими, полизахариди, мастни киселини и други.
Растението е добър източник на витамин A, C, B1, B2, B3, B12 и фолиева киселина. От минералите съдържа най-много калций, натрий, магнезий, желязо, цинк, селен, мед, хром, манган.
Аминокиселините в алое вера са отговорни за изграждането на протеините. Съставът, необходим на човешкия организъм, наброява 20, като 8 от тях са така наречените незаменими или есенциални аминокиселини, а седем от тези осем са намират в гела от растението. Той има още богато съдържание на мастни киселини.
Алое вера съдържа и четири растителни стероли, а именно HCL холестерол. Той се смята за добър холестерол, който контролира отлагането на липиди в кръвта, веществата кампестерол, B-ситостерин и лупеол.

АЛОЕ ВЕРА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Полезните съставки на гела от алое вера имат противовъзпалителен, противоалергичен, антисептичен и противовирусен ефект. Също така предпазват кожата от вредното действие на ултравиолетовите лъчи на слънцето, с което спомага в борбата на организма с много кожни заболявания.
Витамините в състава на биопродуктите спомагат за неутрализирането на свободните радикали от човешкият организъм, отговорни за по-бързото стареене на кожата, уморения й вид и чувството за сухота, с което се проявява тяхната антиоксиданта (пречистваща) функция.
Поради високото съдържание на вода в гела от алое вера (около 99%) той хидратира кожата, като не създава неприятното чувство за омазняване след нанасяне.
Растителните стероли в състава на гела имат противовъзпалителни и противоалергичен ефект, а лупеолът и салициловата киселин действат още и антисептично. От една страна, те имат кератолитично действие (способността да отстранява клетките от най-повърхностния слой на кожата) спрямо наслояванията от сквами по кожата на пациента с псориазис вулгарис. От друга, веществата действат ексфолиращо в борбата с досадните черни точки при кожи, склонни към акне, както и противовъзпалително на мастните жлези. Всички тези съставки имат способността да потискат активността на различни видове бактерии, гъбички и вируси, които имат важна роля в етиологията на кожните заболявания, изброени по-горе.
Полизахаридите в състава на гела от алое вера активират пролиферацията на фибробластите - клетките, отговорни за производството на колаген и еластин в кожата, което я прави по-еластична и с по-малко бръчки.
Алое вера не само спомага увеличаването на колагена в кожата, но също така има връзка със съотношението и преразпределянето между различни типове колаген. Предимно се увеличава колаген тип 3. което спомага за по-бързото зарастване на рани след травма, изгаряне или в процеса на излекуване на лезии от акне.

АЛОЕ ВЕРА ЗА ПО-ЗДРАВА И ХУБАВА КОСА

Алое вера подпомага растежа на косата, тъй като подобрява кръвообръщението и храненето на космените фоликули. Използва се още в борбата при заболяването на скалпа себореен дерматит. Противовъзпалителният ефект на гела намалява сърбежа, лющенето и омазняването в окосмената част на главата.
Употребата на гела или козметика с гел от алое вера обикновено не крие рискове за кожата, но поради богатия му състав е препоръчително първоначално да се третират малки зони на тънък филм. По този начин могат да се избегнат евентуални алергични реакции, проявяващи се със зачервявания и сърбеж по кожата.

Благодаря за ценната и полезна статия от
Източник: Специално безплатно издание на аптека BETTY Моята аптека.
Текст: д-р Весел Кантарджиев, началник на Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия.

Искате ли ценна грижа за Вашата кожа и коса? 👈 👌
Вземете Вашите продукти с алое вера и дарете кожата и косата си с грижи и здрав вид.

➡ Освежаващ почистващ крем с органични екстракти от алое вера & кокосова вода Love Nature

➡ Гел за околоочния контур с органични екстракти от алоe вера & кокосова вода Love Nature

➡ Освежаващ тоник с органични екстракти от алое вера & кокосова вода Love Nature

➡ Хидратиращ крем за лице с органични екстракти от алое вера & кокосова вода Love Nature

➡ Освежаваща маска & ексфолиант с органични екстракти от алое вера & кокосова вода Love Nature

➡ Гел за душ със зехтин & алое вера Love Nature

➡ Сапун със зехтин & алое вера Love Nature

➡ Гел за душ с подхранващ зехтин & алое вера Love Nature

➡ Течен сапун със зехтин & алое вера Love Nature

Няма коментари:

Публикуване на коментар